svgjoellecoelingh.nl
svg
Close

Design

Bewustwording creëren bij jonge meiden voor een leven zonder bond

All Projects
Project info

Online campagne voor jongeren om bewustwording te creëren

Bont dragen blijft voor Bont voor Dieren een no go. Bont voor Dieren is de organisatie die het dragen van bond tegengaat en bij iedereen, jong en oud, bewust zijn wil creëren. Denk bijvoorbeeld aan de Videoland serie met Famke Louise. Famke die haar eigen bontlijn zou gaan ontwerpen. Shocking!

Het project waarvoor ik werkzaam was voor Bont voor Dieren ging hier aan vooraf. Samen met 3 andere peers ontwikkelden wij een sociale awareness campagne.

Concept

Van online tot print

De Gadfur-campagne laat met prikkelend beeld zien welk ongedierte er in bont leeft. Dit wordt ondersteund met verschillende middelen die zogenaamde Fur Facts communiceren. Dit zijn vieze feitjes over bont die de jonge meiden nog niet kenden en iets dat ze misschien ook liever zo hadden gehouden...

We zetten de campagne in vanaf een platform, Facebook, dat populair is onder de doelgroep. We verspreidden een video waarbij een meisje uit de doelgroep aantoonde hoe vies bont is en welk ongedierte erin leeft. Deze video zetten we kracht bij door vieze feitjes te verspreidden over de sociale kanalen, deze werd bij gezet door het YouTube kanaal Gadfur en uiteindelijk verspreid in print op in het straatbeeld.

 

svg

Let’s work together on your next project

Copyright 2021 - Frenify Team